Wie ben ik? 

In 1985 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut aan de Opleiding Oefentherapie Cesar, tegenwoordig onderdeel van de Hogeschool Utrecht. Daarna behaalde ik mijn propedeuse aan de faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ondertussen startte ik in 1986 in Amstelveen als zelfstandig werkend oefentherapeut in een paramedische praktijk. Deze praktijk is inmiddels gegroeid en verhuisd binnen Amstelveen en sinds 2006 bekend als Paramedisch Centrum Waardhuizen, gevestigd boven winkelcentrum Waardhuizen aan de Parlevinker.

Het samenwerken met andere disciplines heb ik vanaf het begin als inspirerend en belangrijk ervaren. Tevens heb ik bemerkt als oefentherapeut een duidelijk eigen identiteit te hebben, waarbij de kwaliteit van het bewegen voorop staat. Ook het werken via adembewustwording en ontspanning is een belangrijk aandachtsgebied binnen mijn manier van werken en onderscheidend binnen de praktijk.

 

Middels oefentherapie kan ik mensen handvatten bieden om zelf de regie over hun lichamelijk welzijn te laten hebben, c.q. terugkrijgen. Uiteraard vraagt dit een actieve inbreng van de cliënt en een nauwe samenwerking. Maar het mooiste resultaat is natuurlijk wanneer iemand zoveel over zijn eigen lichaam en bewegen heeft geleerd dat je jezelf als therapeut overbodig hebt gemaakt….

Uiteraard heb ik me gedurende de jaren dat ik in de praktijk werkzaam ben continu bij- en nageschoold. Daarnaast heb ik me beziggehouden met het beoefenen van diverse sporten, yoga-en meditatievormen en bestuderen van andere en aanverwante bewegingsleren zoals Feldenkrais en Pilates. Ook hieruit zijn ervaringen en oefeningen geïntegreerd in mijn manier van werken.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik me enkele jaren bezig gehouden met het begeleiden van mensen met chronische pijnklachten en was lid van het Netwerk Chronische Pijn.

Ook ben ik sinds juni 2015 geregistreerd Schroth therapeut, een enorme aanvulling op het behandelen van (idiopathische) scoliose. Zie hiervoor de aparte website www.schroth-scoliosetherapie.nl.

Door de jaren heen heb ik met veel plezier gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen in alle leeftijden, hetgeen ik als een van de leukste dingen van mijn werk beschouw!